Koulutuspolut

Valitse alla olevista koulutuspoluista sinulle sopivin:

Meiltä löydät koulutusta jokaiseen tilanteeseen. Alla olevista koulutuspoluista löytyy vaihtoehtoja sekä täysin aloitteleville että jo veneilyä harrastaneille. Koulutuspolut on muodostettu koulutustarjontamme eri moduuleista. Aina on mahdollista käydä koulutuspolkua vain tiettyyn pisteeseen saakka ja silti jo suoritetut moduulit säilyvät koulutustiedoissamme tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

Koulutuksemme muodostuvat vapaamuotoisimmista harrastekursseista sekä Suomen purjehdus ja veneily (SPV) liiton koulutusjärjestelmän mukaisista auktorisoiduista kursseista. Molemmissa löytyy koulutusta kaiken tasoisille veneilijöille.

Suurin ero näiden kahden välillä on SPV:n koulutusjärjestelmän mukaisten kurssien suorittamisen jälkeen suoraan haettavissa oleva Kansainvälisen huviveneen kuljettajan lupakirja. Harrastekurssien suorittamisella saa suoritettua vain osan lupakirjaan vaadittavasta koulutuksesta.

Harrastekurssien koulutuspolut

Täysin aloittelijasta veneen miehistöksi

Veneilyn tutustumiskurssi antaa sinulle tärkeimmät tiedot ja taidot toimiaksesi veneen miehistönä moottoriveneessä tai purjeveneessä.

Hieman veneilleestä oman moottoriveneen päälliköksi

Suoritettuasi Suomen navigaatiolitton Saaristolaivurikurssin, antaa Käytännön moottorivenekurssi sinulle riittävät tiedot ja taidot toimia oman moottoriveneesi päällikkönä hyvissä olosuhteissa valoisaan aikaan.

Hieman veneilleestä oman purjeveneen päälliköksi

Suoritettuasi Suomen navigaatiolitton Saaristolaivurikurssin, antaa Käytännön purjehduskurssi sinulle riittävät tiedot ja taidot toimia oman purjeveneesi päällikkönä hyvissä olosuhteissa valoisaan aikaan.

Oman veneesi päälliköstä vaativampien olosuhteiden veneilijäksi

Käytännön veneilykurssien jälkeen voit täydentää osaamistasi Pimeäajokoulutuksessamme. Purjeveneilyn osalta vaativampiin olosuhteisiin voit valmentautua myös matkapurjehduskursseillamme, joilla myös vierassatamakäyttäytyminen tulee tutuksi.

Kokeneesta navigoijasta merikarttasovelluksien hyötykäyttäjäksi

TaskuLoisto for Android -koulutuksemme avulla pääset sinuiksi merikarttasovelluksien käyttämisestä turvallisen veneilyn apuvälineenä.

SPV:n koulutusjärjestelmän mukaiset kurssit

SPV:n koulutusjärjestelmän mukaiset koulutuspolut löytyvät veneilykurssiemme alta kohdasta SPV:n mukaiset kurssit. SPV:n kurssien sisältö on nähtävissä myös SPV:n sivuilta.